-->

Kahvenin Faydaları Nelerdir?

Tarih: 02.10.2020 11:33
Kahvenin Faydaları Nelerdir?
Kahve diyince birçoğumuzun  aklına Türk kahvesi gelir..Şunu da belirtmek gerekir ki ‘Türk kahvesi’ adını, kahvenin çeşidinden değil de Türklere özel olarak cezvede kaynatılarak pişirilme yönteminden alıyor. Osmanlı döneminde İstanbul’a gelen yabancı kişiler kahve ile tanışıyor ve Venedik tüccarları tarafından Venedik’te tanıtımı yapılıyor. Sonrasında ise Londra ve Oxford’da ve zamanla birçok Avrupa şehrinde hazırlama ve pişirme yöntemiyle Türk kahvesi olarak yayılıyor.
TÜrk kahvesinin yanında  gerek İtalyan zenginleştirmesinin kattığı Espresso temelli çeşitliliği, gerek de Amerikan ve Japon demleme yöntemleri ile seviye atlayan filtre kahve seçenekleri olsun çok geniş bir kartelaya sahip.Bu çeşitlilik ise damak zevkimize uygun tatları aradığımız bir keşfe de dönüşebildiği gibi sosyal ortamlarda sohbetlerin açılmasına da sebebiyet verebilir. Kahvenin damak zevikimize kattığı etkilerin yanında insan sağlığına da faydası olduğu bilinmektedir.


Öyle ki  Bir fincan kahvenin içinde şunlar vardır:
  • B2 vitamini: Önerilen günlük alım miktarının %11'i.
  • B5 vitamini : Önerilen günlük alım miktarının %6'sı.
  • Manganez ve potasyum: Önerilen günlük alım miktarının %3'ü.
  • Magnezyum ve niasin (B3 vitamini): Önerilen günlük alım miktarının %2'si.

KAHVE KEYFİNİ YEMEKTEN BİR SAAT SONRA YAPIN

•TOK KARNINA İÇİN: Kahveyi kahvaltıdan ya da yemeklerden bir saat sonra tüketmeye özen gösterin. Çünkü sabah aç karına kahvaltı yapılmadan içilen kahve, vücuttaki stres hormonlarını aktifleştirerek, günlük döngü ve ruh halinizi bozabilir. Aynı zamanda yemekle içilen kahve, besinlerin içerisindeki vitamin ve minerallerin emilimini azaltabilir.

•İLAÇLARLA İÇMEYİN: Mide yanması, reflü, ülser gibi mide hastalıklarında kullanılan ilaçların etkisini de azaltırken mide asiditesini yükseltebileceğinden dolayı, antibiyotik gibi ilaçların da sindirimini yavaşlatabilir. Bu nedenle ilaçlarla birlikte kahve içmemeye özen gösterilmeli.


 
Kategoriler
Yükleniyor...